Tuesday 17 April 2012

Little Boxes (Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ - Λεμεσός, Ιανουάριος 2007)



Ένιωσες ποτέ να σε κοιτάζουν περίεργα; Οτι δε σε καταλαβαίνει κανείς; Ή μήπως βλέπεις γύρω σου παράξενες φάτσες με ακόμη πιο παράξενες συμπεριφορές; Είσαι "μέσα στα πράγματα" ή "εκτός παιγνιδιού";  Αν ανήκεις σε κάτι απ' όλα αυτά, το Little Boxes - Καθημερινές Ιστορίες Συνηθισμένων Ανθρώπων είναι μια παράσταση για σένα.  Μια παράσταση που θα σε κάνει να γελάσεις ή να συγκινηθείς, θα σε παροτρύνει να συμμετέχεις ή να παραμείνεις απλός θεατής, να μείνεις στην καρέκλα σου ή να χορέψεις, μα που πάνω απ' όλα, θα υπενθυμίσει σε όλους πόσο υπέροχα διαφορετικοί είμαστε ... Μια παράσταση που μετά το τέλος της δε θα φύγει κανείς!
Η παράσταση επιχειρεί μια ματιά στις 'καθημερινές' στιγμές ρατσισμού, κοινωνικής απομόνωσης, ξενοφοβίας, ψυχολογικής ή σεξουαλικής βίας που ζούμε ή έχουμε ζήσει όλοι μας.  Απο τις πρώτες κιόλας στιγμές της ζωής μας, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την 'τρέχουσα' αντίληψη περι 'κανονικότητος'. Η διαφορετικότητά μας και η ελευθερία της προσωπικής μας έκφρασης περιορίζεται με την ένταξή μας στο κοινωνικό σύνολο, και κάθε παρέκκλισή μας απο την κράτουσα άποψη, κινδυνεύει να στιγματιστεί με αρνητικό τρόπο με αποτέλεσμα τις πλείστες φορές να επηρεάζει όλη τη μετέπειτα ζωή μας.
Η παράσταση είναι μια συρραφή διαφόρων κειμένων όπως άρθρα εφημερίδων, λογοτεχνικά κείμενα, στίχους τραγουδιών και blogs, τα οποία εστιάζουν σε αυτές τις καθημερινές ιστορίες/στιγμές που περνάνε απο δίπλα μας ή ακόμα ζουν μέσα μας.

ΙΔΕΑ, ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ, ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ / Μαρία Κυριάκου
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ / Μαρία Καυκαρίδου
ΣΚΗΝΙΚΑ / Βασίλης Δωρίτης
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ / Αλέξανδρος Μιχαήλ, Dara Milovanovic
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ / Βασίλης Πετεινάρης
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ, ΗΧΟΣ, ΒΙΝΤΕΟ / Πάνος Μπάρτζης

ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ / Άντρη Ευμήδου, Μαρία Καυκαρίδου, Μαρία Κυριάκου,  Dara Milovanovic, Αλέξανδρος Μιχαήλ, Αντρέας Χατζηγεωργίου


1 comment:

Sandor said...

Ευχαριστώ πολύ!